Släktforskning, vad är det?  

Det har blivit mer och mer vanligt att personer vill veta mer om sin bakgrund och släkt man aldrig har haft möjlighet att Family genealogy tree diagram chart. Flat style vector illustration isolated on white background.träffa. Ibland handlar det om ren nyfikenhet, medan det ibland kan handla om betydligt mer allvarliga saker som att ta reda på vem men är och var man kommer ifrån.

Att släktforska är ett sätt för dig att kunna gå tillbaka i tiden och se bilder eller hitta information om ditt familjeträd. Hur långt tillbaka i tiden man kan gå beror på var man kommer ifrån och hur mycket information som har dokumenterats. I vissa situationer kanske man hittar mycket mer information från den ena förälderns sida, medan den andra sidan av släkten förblir ett mysterium.

För att börja släktforska kan det vara bra att ha så mycket bakgrundsinformation som möjligt. Visst går det även att släktforska helt utan information men det är en betydligt svårare uppgift och brukar ofta leda till att man inte kommer så långt tillbaka som man kanske önskar.

En bra grund att stå på när du vill börja komma igång är att se till att du har information om namn på dina föräldrar eller mor- och farföräldrar och det får gärna vara så kompletta namn som möjligt. Födelsedatum, med de 4 sista siffrorna är ytterligare en punkt som kan göra att släktforskningen går betydligt snabbare, med information om var de var födda, dödsdatum eller eventuellt var de bodde när de dog. Detta är detta väldigt bra information att använda sig av.

 

Skatteverket tar enbart hand om folkbokföringen sedan år 1991 och när man släktforskar vill man vanligtvis gå längre A fit ,senior, Asian Grandmother smiles with her children and mixed-ethnic grandchildren while posing for a selfie in a park garden. Real, three generation family including a senior woman, mature adult son and daughter and teenage grand-daughters. An assisted living facility can be seen in the background. Camera point of view.tillbaka än så. Innan skatteverket tog över var det kyrkans uppgift att se till att människor var korrekt bokförda och det kan vara till just kyrkans register du kan behöva vända dig för att komma igång.

Att släktforska är en rolig och spännande upplevelse med datorn som ett mycket bra hjälpmedel. Släktforskning via datorn har sällan varit så stort som det är i dagsläget och det finns många sidor att välja på för den som önskar veta mer om sitt släktträd.